“Doordat ik telkens een nieuw succesje boek zonder uitgeput te raken, heb ik weer zin heb in het volgende mini-opruimplekje.”

"Voorheen deed ik eens in de zoveel tijd een grote opruim actie, maar dit bevalt me veel beter. Ik wilde veel te veel in een keer doen. Nu heb ik bij elke plank een voldaan gevoel."

Manon

“Het komt af. Dat vind ik er lekker aan.”

"Er is maar een maximum aan goede beslissingen die je achter elkaar kunt nemen. Zie daar het extra voordeel van een kastje per dag doen. Tegen de tijd dat je hoofd aan gaat voelen als een overbelast elektriciteitsnetwerk ben je alweer klaar. Volgende dag ga je met een fris hoofd weer verder."

Anoniem

"Eigenlijk te simpel voor woorden maar het werkt wel! Anders keek ik naar alles wat er nog moest gebeuren en liep ik als een kip zonder kop door het huis. Nu is het elke keer een klein gedeelte. Heb al vaak gehad dat ik na 1 kastje mezelf trakteerde op een kop koffie en met veel plezier de volgende kast deed. Het geeft echt voldoening!"

"Ik ben zo blij! Dat kastje per dag werkt echt! Vandaag zelfs de schaatsen uitgezocht en veters gewassen, zodat ze klaar liggen als we op vandaag op onze zelf gemaakte  ijsbaan gaan schaatsen (op kuilplastic water laten lopen).
Laat het maar vriezen, ik ben er klaar voor. Andere jaren pakte ik die schaatsen pas als de vorst was afgelopen, hoe dom!"

Moeder van twaalf

"Als alles een plek heeft geeft dat veel rust."

“Eigenlijk vind ik kastjes opruimen leuk werk, maar ik gun me er nooit de tijd voor. Ik moet eerst al het andere af hebben en dan heb ik geen zin meer.  Nu doe ik een plank, laatje hoekje per dag als dat lukt. En jawel, langzamerhand vorder ik!
Ik word helemaal blij van mijn opgeruimde kastjes!”

Ria

"Heerlijk. Vandaag geniet ik van deze, morgen weer één volgende. Prima te doen en lekker mindful bovendien.”

"Dat is ook voor mij wel één van de dingen die ik van dit project heb opgestoken: Weggooien. En ik merk ook dat ik steeds bewuster omga met dingen beginnen of dingen aanschaffen.... nu al."

Marielle

"Ik doe het nu een tijdje en voor mij werkt het ECHT. Soms kost het maar 10 minuten, soms een half uurtje. De huiskamer is helemaal klaar. De keuken op een kastje na. Mijn kledingkast is klaar, mijn nachtkastje (2 grote en 4 kleine laatjes ook). Mijn vriend is inmiddels in de schuur begonnen. Er is al heel veel weggegooid, weggegeven en weggebracht.

Doordat ik meer ruimte in huis heb, krijg ik meer ruimte in mijn hoofd. Maar ook meer zin om alles netjes te houden."

Anoniem